Ağız , Diş ve Çene Cerrahisi
Ağız ve çene cerrahisi , diş hekimliğinde hemen hemen her hastanın hayatında en az bir defa karşılağtığı bir uzmanlık dalıdır. Çene cerrahisi başlıbaşına bir uzmanlık dalı olmasının yanı sıra Lyonmed Kliniğimizde tıbbi açıdan en iyi teknoloji desteği ile siz değerli ziyaretçilerimize sunulmaktadır.
• Gömük Dişler
• Yarı Gömük 20 Yaş Dişleri
• Apikal Rezeksiyon
• Kist Operasyonları
• Preprotetik Cerrahi
• Frenektomi
• Biyopsi
Kliğimizi ziyaret ettiğinizde uzman ekibimiz ile görüşerek yapılacak tedavinin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, Diş hekimliği Fakültesi klinik bilimlerine bağlı bir anabilim dalıdır. Bu bölümde ağız, çene ve yüz bölgelerindeki yumuşak ve sert dokuların konjenital ve kazanılmış hastalıkları ile enfeksizyöz, travmatik ve her türlü patolojik nedenlerin yol açtığı estetik, fonksiyonel ve fonetik sorunların medikal ve cerrahi tedavisini gerçekleştiren tıbbi bir uğraş alanıdır.
Ağız, diş ve çene cerrahisi hangi tedavileri gerçekleştirir?
Diş çekimi, gömülü diş operasyonu, implant, çene kırığı tedavisi, çene tümörü, apse ve kistlerinin saptanması ve tedavisi, protez ve ortodontik tedavi öncesi dokuların düzenlenmesi gibi ağız ve diş sağlığını ilgilendiren pek çok konu çene cerrahisini kapsamaktadır.
Çene, ağız ve yüz bölgesinde, kalıtımsal veya sonradan oluşan patolojik kaynaklı her türlü sorunun medikal ve estetik tedavisi ağız diş ve cerrahisi kapsamında değerlendirilmektedir.
Gömülü, komplike veya sürmüş dişlerin çekimleri
Ağız, çene ve yüz bölgesinin her türlü enfeksiyonlarının tıbbi ve cerrahi tedavileri
Çenelerde oluşan kistik ve tümöral oluşumların cerrahi tedavileri
Ağız bölgesinin yumuşak doku hastalıklarının tedavileri
Ağız, çene ve yüz bölgesinde belirti veren sistemik hastalıkların tanısı ve gerektiğinde tıbbi konsültasyonlarla ilgili tıp uzmanlık alanlarına yönlendirilmesi
Diş kökenli kemik içi lezyonların tedavisi (Apikal Rezeksiyon),
Çene ve yüz bölgesinde oluşan kırıkların tedavileri
Dental protez yapımı öncesi yumuşak doku ve sert dokuların cerrahi olarak düzeltilmesi
Dental implant uygulamaları
Çene, yüz bölgesi ağrılarının ve hastalıklarının tıbbi ve cerrahi tedavileri
Dudak - Damak yarıklarının tedavisi
Tükürük bezi hastalıklarının tıbbi ve cerrahi tedavileri
Diş ve çene bağlantılı maksiller sinüs patolojileri ve tedavileri
Ağız, çene ve yüz bölgesinde estetik ve fonksiyonel bozukluklara neden olan deformitelerin cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi (Ortognatik cerrahi)
Kanser tedavisi kapsamında uygulanan ilaç ve radyoterapiye bağlı çenelerde oluşan kemik nekrozlarının tedavileri
Dental implant uygulamaları amacıyla sert doku ve yumuşak doku eksikliklerinin cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi
İmplant tedavisi nasıl uygulanır?
İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir işlem olduğundan, kullanılan malzemelerin kalitesi, ortamın sterilizasyon ve hijyen şartlarının sağlaması en önemli kriterlerdendir. İmplant tedavisi için bir hafta yeterli olmaktadır. Ayrıca kendinden eriyebilen dikiş sayesinde bir günde de tedavi yapılabilir ancak bu durumda geçici protez yapılamayacaktır.
Tedavinizin ilk aşaması implant tedavisidir, ikinci aşamada ise 3-6 ay arasında implantın kemiğinize kaynaması beklenir ve sonrasında bir hafta süre içinde implant üstüne gelecek porselenler yapılmaktadır. Tek bir implantın yapım süresi yaklaşık 10-15 dakikadır.
Bir implantın başlandıktan sonra bitimine kadar geçen süre sadece 3-4 dakikadır. Hasta bu süre içerisinde anesteziden dolayı kesinlikle ağrı duymamaktadır. 2-3 saat içerisinde uyuşukluk geçer, 1- 2 gün ağrı kesici kullanımı gerekebilmektedir.
